Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tage Nilsson

/

Tage växte upp på gården i Bleka, där han var verksam under nästan hela sitt liv. Han dog några månader innan sin 85-årsdag.

Annons

Tage var den äldsta av Brita och Nils-Olof Nilssons två söner och yrkesvalet var tidigt givet. Efter avslutad skolgång vid Birka folkhögskola påbörjades hans yrkesverksamma liv på gården. Han var en driftig och nytänkande person som tidigt anammade nya idéer inom sitt område. Han engagerade sig också utanför gården, både politiskt och i föreningsliv.

Tages stora intresse var idrott. Han var en framstående skytt och tävlade under en period på elitnivå. Därefter tog skidåkningen över med bland annat ett tiotal vasalopp på meritlistan.

Även hans engagemang för hembygden var stort, vilket visade sig i att han bland annat under många år var ordförande i hembygdsföreningen och var krönikör i sockenkrönikan ”årsringen”.

Tage gifte sig 1946 med sin Svea och tillsammans fick de oss, fyra barn. Han var en snäll och omtänksam far, morfar och farfar, som ivrigt uppmuntrade oss i våra aktiviteter. Tillsammans med vår mor uppmuntrade han oss tidigt att vidga våra vyer genom bland annat resor och studier.

Pappa somnade lugnt och stilla med familjen vid sin sida.

Mer läsning

Annons