Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tage Nilsson

/

Tage Nilsson, Strömsund, har avlidit lugnt och stilla i en ålder av 81 år.

Annons

Han var född och uppvuxen i Nordsjö, Ramsele, Ångermanland.

Tage flyttade till Bygda, Strömsund, 1947 med sina föräldrar och syskon. År 1949 träffade han sin blivande fru Edith, tillsammans fick de fyra barn varav den förstfödde dog vid fyra månaders ålder. 1956 byggde Tage familjens hus, där han och Edith bott fram till hans sjukdomstid.

Tage jobbade åt SCA under många år där han var en mycket omtyckt arbetsledare. Varje dag var det med glädje han for till jobbet och sina goda arbetskamrater.

Han var även en duktig längdskidåkare och åkte Flyktingloppet femton år i rad. Han var med i Strömsunds skidsektion som ordförande en tid, vilket han trivdes mycket bra med. Idrottsintresset följde honom genom hela livet. Han tittade ofta på tv när det var något som hade med sport att göra. 1972 fick han möjligheten att uppleva sommarolympiaden i München som åskådare, det var en stor upplevelse för honom.

Tage var även uppskattad jaktledare i Skalets jaktlag, där trivdes han som bäst med sina närmaste vänner. Under sin jaktbana, hann han med att skjuta en guldoxe och även björnar tillsammans med sin bäste vän Kåre. Fast han var märkt av sin sjukdom så sköt han en älg i höstas till allas glädje.

Torpstället på Mörtkullnäset var hans eget smultronställe. Här kunde han koppla av med nära och kära. Han tog ofta båten och sitt metspö ut på Nagasjön där han fångade en och annan abborre som sedan stektes över öppen eld.

Tage var en god lyssnare och berättare. Barnbarnen tyckte det var så spännande när han beskrev hur det var när han var barn och alla hyss som han gjort. Det blev många glada skratt.

En mer snäll och omtänksam medmänniska får man leta efter. Vi är så glada att vi fått ha honom i vår närhet i så många år. Saknaden efter Tage är mycket stor men han lever kvar i våra minnen för evigt.

Familjen

Mer läsning

Annons