Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taekwondo åter i Östersund

Inte på över 12 år har den olympiska sporten Taekwondo funnits i Östersund. Men nu är tanken att den har kommit för att stanna.

Av olika anledningar dog sporten trots sin popularitet ut i Östersund. Nu blåser dock nya vindar i Östersund och alla Taekwondosugna kan andas ut. För många är de som frågat efter kampsporten i Östersund.

Det är Östersunds Jeet Kune Do Klubb, som har som ett av sina ändamål i sina stadgar att främja all form av kampsport för såväl tävlande som motionär både för elit och bredd, som startat igång idrotten igen. Denna gång med målet att få till en organisation bakom som håller för all tid framöver oavsett vilka som är involverade.

Taekwondo blir den 9:e kampsporten i idrottsföreningen under samma tak med gemensam styrelse, administration, ekonomi mm.

– Vi i ÖJK tror att det likt i samhället i övrigt är bra med sammanslagningar och samarbeten för att hålla på lång sikt. Enade vi stå. Bättre att ha en gemensam stark organisation, ekonomi mm för alla idrotter än att var och en sitter med en liten halvstark verksamhet. Det är ju inget unikt. Utan något som blir mer och mer tydligt inom alla samhällets sektorer säger ÖJKs styrelseledamot Joakim Sandström.

– Vi jobbar även mer och mer med olika samhällsfrågor som integration, hälsa mm. Att vinna pokaler är inte allt även om vi självklart vill nå så högt vi bara kan på tävlingsfronten också. Just Taekwondo har många nysvenskar frågat efter och vi vill ju självklart hjälpa dem att kunna utöva idrotten.

Av styrelsen tillsatt tränare för Taekwondons A-lag är en herre vid namn Phakiso Molise som varit tränare inom Taekwondo sedan 1978. Han brinner starkt för sin uppgift och att få etablera idrotten i Östersund.

Redan sedan en vecka har man smygstartat träningarna på Östersunds Sporthall. Just nu tränar de 3 gånger i veckan. Men i framtiden troligen upp till 5-6 dagar för de som vill satsa och tävla. En glädjens tid för alla TKD älskare.