Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack för era röster, alla S-väljare i länet

Vi vill tacka alla för det starka stöd som väljarna i Jämtlands län har gett Socialdemokraterna vid söndagens val.

Tillsammans med Norrbotten var vi det län där Socialdemokraterna gick framåt i riksdagsvalet. Vi har förstärkt vår ställning i landstinget och fortsätter leda det politiska arbetet. Vi har en starkare ställning i alla kommuner i länet även om vi kanske inte kommer att vara med och leda arbetet överallt.

Väljarna i vårt län har visat att man tror på sammanhållning och solidaritet och inte vill ha ökade klyftor. Ni har visat att ni inte accepterar att människor som blir sjuka eller arbetslösa ska straffas genom att säga nej till högerpolitiken. Ni har sagt att ni vill att skolan och förskolan, äldreomsorgen och jobben är viktigare att satsa på än skattesänkningar för de rika.

Tyvärr är bilden en annan när vi ser valresultatet över hela vårt land.

Vi är besvikna över att det inte blev ett regeringsskifte i Sverige. Socialdemokraterna och det röd-gröna regeringsalternativet lyckades inte vinna tillräckligt stöd i vårt land. Det betyder att svenska folket accepterar fortsatt högerpolitik som ökar klyftorna mellan människor och mellan regioner. Det betyder att vi de närmaste fyra åren får en regering som kommer att missgynna norra Sverige. Fängelsebygget i Östersund har stoppats av allians-regeringen och det blir mindre statligt stöd till kommunerna och därmed mindre pengar till skolan, förskolan och äldreomsorgen än om vi hade fått en röd-grön regering.

Det kommer att bli tufft att leda Jämtlands läns landsting och de kommuner där vi är med och styr. Med en fortsatt högerregering som prioriterar skattesänkningar för de rika i stället för vår gemensamma välfärd kommer kommunerna och landstinget att ha mindre resurser. Det vi innan valet lovade att prioritera kommer vi också att satsa på, men det blir betydligt svårare utan en ny regering.

Vi är ödmjuka inför det förtroende ni gett oss och vi kommer att göra allt som står i vår makt att leva upp till detta förtroende.

Robert Uitto,

Harriet Jorderud, Anna-Caren Sätherberg, Ann-Sofie Andersson, Katarina Nyberg-Finn,

Rolf Lilja,

Sven-Åke Draxten,

Gudrun Hansson,

Karin Paulsson,

Terese Bengard,

Gottfrid Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel