Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta klimatet på allvar

Annons

EU:s medlemsländer ska förhandla fram en ny klimat- och energiöverenskommelse som ska gälla fram till 2030. Den svenska regeringen måste nu lämna ett tydligt besked om att Sverige står bakom de tre parallella, bindande och kraftfulla målen:

1. Minskade utsläpp.

2. Ökad andel förnybar energi och slutligen

3. Ökad energieffektivisering.

Om vi inte genomför dessa tre konkreta mål, ökar osäkerheten om den framtida vägen. EU:s försörjningstrygghet minskar och möjligheten att begränsa den globala uppvärmningen till under två grader minskar.

Åtta länder, däribland Italien, Tyskland, Frankrike och Danmark driver frågan om förnyelsebar energi, medan Sverige står utanför. Regeringen måste ta sitt ansvar!

Forskningen visar att vi måste så snabbt som möjligt börjar minska utsläppen. Kostnader och konsekvenser för framtida generationer ökar i allt snabbare takt. Några exempel är att miljoner människor kommer att bli klimatflyktingar, enbart på grund av stigande havsnivåer, ökande torka och ökenspridning, fler förluster av arter och mångfald för att nämna några saker.

"Det övergripande målet för miljöpolitiken är att till nästa generation lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen är lösta, utan att orsaka ökade miljö- och hälsoproblem utanför Sveriges gränser." Så låter det svenska generationsmålet, antaget av riksdagen 2010 och ett mål som skall vara vägledande för den svenska miljöpolitiken.

Därför måste klimatfrågorna upp på agendan inför årets val!

Därför stöder vi Klimatriksdagen 2014 den 6-8 juni i Norrköping, vars syfte är att knuffa våra svenska politiker i riktning mot en snabbare avveckling av fossila bränslen och till en fossilfri värld. Du kan nå oss på Facebook!

Vi vill kunna se våra barn och barnbarn i ögonen utan att skämmas!

Ekofilosofilinjen på Hola Folkhögskola

Medlemmar i Klimatriksdag 2014

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel