Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta inte min låda

Jag är arg! I dag när jag kom och skulle lägga ett brev i den lilla gula lådan, som vi har haft här i byn lika länge som vi har haft lantbrevbärare, möttes jag av beskedet att lådan ska tas bort den 1 juni. Eftersom postbilen var där just då, riktades min ilska mot den, förmodligen oskyldige brevbäraren, som gav följande besked: Lådan ska tas bort för att den används för lite. Man kan lägga sina brev i en plastpåse och stoppa den i sin egen postlåda, sår tar brevbäraren den. Det tycker jag låter osäkert, men fick till svar att det inte finns några postlådor i andra byar heller, och ingen har klagat.

Jag bara undrar: Kostar det pengar för postverket att ha en låda där folk kan posta sina brev? Även om den har så liten öppning att man inte ens kan lägga postens egna gratispåskkort i den, kommer jag i alla fall att sakna lådan den dag den är borta. Det känns ju säkrare att lägga brev i en låda som måste öppnas med nyckel av särskild personal. Och hur blir det när det blir spöregn och snöblask, som slår in i lådan?

Barbro Jönsson Åslund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel