Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta hand om de små liven

Fem små kattungar föddes i en by i Jämtland.
Mamman var hemlös, hade dåligt med mjölk.

Annons

Hon lämnade ungarna på en gård, medan hon letade föda. Husägaren ringde till Jämtkatten som hämtade de små uttorkade kattungarna. Fälla sattes ut för att fånga mamman.

Nu följde ett veckslut med mat och vätska dygnet runt. Lördag natt dog den unge som verkat piggast. Måndag morgon kontaktade vi veterinär men det fanns inget att göra: alla dog innan dagens slut.

Veterinären förklarade att vi trots alla ansträngningar, inte hade kunnat rädda de små liven. De hade svultit för länge innan vi fick hand om dem.

Veterinären visste det även vi fått veta; det går omkring ett stort antal förvildade katter i den här byn. Både hon och vi anmälde till länsstyrelsen.

Sedan dess har vi med djurvänners hjälp tagit hand om både övergivna kattfamiljer och ensamma kattungar från den aktuella byn och från flera andra byar. Vi har dessutom anmälningar om samma problem i ytterligare andra byar.

Nu är vintern här. Det är kallt och ruggigt för små kattungar.

Ska katters liv behöva vara så här eländigt?

Vad gör länsstyrelsen, som har ansvar för djurskyddet?

Vad gör du, som läser detta, för att hjälpa en hemlös, hungrig och frusen katt?

Kattklubben Jämtkatten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel