Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta det lugnt i påsktrafiken

Det är högtrafik på vägarna under tiden kring påsk. Polisen vill uppmana trafikanter att ta det försiktigt.

Intensiv trafik och många bilar på vägen leder till att hastigheten tenderar att bli högre och att avstånden mellan fordonen minskar.

– Många överskattar sin förmåga att bromsa i tid när något händer framför bilen, detta orsakar mängder av olyckor årligen, säger Bengt Svensson, kommissarie och trafikansvarig på Rikspolisstyrelsen.

När många är ute och reser på vägarna samtidigt, som vid storhelgerna, är det viktigt att ta det extra lugnt. Att hålla hög hastighet och köra om andra bilar under några kilometer då och då kan skapa en känsla av snabb framkomlighet, men i praktiken ger det bara en liten eller oftast ingen tidsvinst alls. Däremot ökar olycksrisken betydligt.

Polisen ökar sin hastighetsbevakning på vägarna under storhelgernas resedagar för att på så sätt få ner trafiktempot.

De genomför bland annat hastighets- och trafiknykterhetskontroller i första hand på de större genomfartslederna i länet, E 14 och länsväg 321.

På skärtorsdag genomförs kontroller på E 14 Åre, övriga dagar på Lv 321 och Lv 45. Observera dock att övervakningen kan ske på ej angivna platser.

De farligaste vägarna är, de i länet så vanligt förekommande, 70- och 90-vägar utan vajerräcken och hastighetskameror.