Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta bättre vara på invandrarna

I länsstyrelsens dokument, ”Uppföljning av Regional utvecklingsstrategi” kan man läsa ut att det år 2025 är de 54 procent av länets invånare som ska försörja 46 procent av de återstående invånarna i vårt län. Detta är naturligtvis inte hållbart och allt beror på befolkningsminskningen och en allt äldre befolkning i vårt län. Samma fenomen ses också i riket som helhet. Människor åldras. Detta innebär att en allt större del av befolkningen, måste försörjas av en allt mindre del av den arbetsföra befolkningen.

Finns det något ljus i denna mörka tunnel kan man fråga sig? Svaret på den frågan är ett tydligt ja! Vi måste bättre ta vara på våra invandrare, integrera dem och arbeta vidare med det vår alliansregering varit så framgångsrik med, nämligen skapa drivkrafter till att vilja arbeta. Arbetslinjen måste gå före bidragslinjen, det är den enkla och nakna sanningen, även om några kanske tror och hoppas på något helt annat.

År 2025 behöver vi i Sverige förutom de invandrare vi i dag har i landet, minst 300 000 arbetskraftinvandrare varje år för att vi ska klara vår sociala välfärd, vård – skola och omsorg.

Vad kan vi i länet göra här och nu? Jo vi kan skapa bättre flyktingmottagningar i länets kommuner, innebärande en snabbare integration i det jämtländska och härjedalska samhället. Landstinget kan å sin sida skapa en bättre trygghet för våra invandrare, genom bättre och en mera anpassad vård där kulturkompetensen får sin givna plats. Allt detta sammantaget, kommer att inspirera våra invandrare till att stanna kvar i vårt län. Vi behöver och kommer att behöva dem, var så säkra!

Christer Siwertsson, gruppledare för den moderata landstingsgruppen

J 2025 är de 54 procent av länets invånare som ska försörja 46 procent av de återstående invånarna i vårt län. Detta är naturligtvis inte hållbart.

Christer Siwertsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel