Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta ansvar för vården

Gör något åt arbetsmiljön inom landstinget. Alla yrkesgrupper som arbetar på hälsocentraler, på sjukhusets vårdavdelningar, akutmottagning och övriga mottagningar, på alla andra arbetsplatser, pressas till det yttersta. Kompetenta duktiga och välutbildade människor säger upp sig för att de inte längre orkar arbeta i ett rasande tempo. Andra väljer, eller snarare känner sig tvingade, att gå ner i tjänstgöringsgrad för att över huvudtaget orka arbeta inom sjukvården. Detta får förödande konsekvenser för den personliga ekonomin eftersom lönerna i vården oftast är låga. Dubbla arbetspass är snarare regel än undantag. Ständiga sparkrav och omorganisationer lägger ytterligare sten på den redan tunga bördan.

Hela situationen är en bubbla som håller på att explodera. Nu är det verkligen i elfte timmen dags att vidta åtgärder innan situationen havererar totalt.

Det är nu hög tid för den politiska majoriteten att ta sitt ansvar. Sluta upp med att lägga över ansvaret på chefer och tjänstemän. Ta ert ansvar, ge personalen en vettig arbetssituation. Det är ni som landstingets högsta ledning skyldig er personal.

Ingrid Gustafsson

Sjuksköterska, ordförande (KD) Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel