Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta ansvar för vägarna!

Runt om på Sveriges landsbygd finns privatfinansierade asfalterade vägar mitt i byarna. Inte för att någon som bor där vill finansiera vägen, men för att staten sagt att staten inte vill sköta om vägarna.

Staten hävdar att vägen inte har ett allmännyttigt värde längre. Därför ska vi som kör på den ansvara för den, administrera den och betala för den.

Men där har staten fel.

Det ligger självklart i allmännyttans intresse att folk som bor utmed dessa småvägar kan ta sig till jobbet sitt arbete eller sin skola.

Det är även allmännyttigt med de bilburna turisterna som besöker Sverige, turister som sprider importerade pengar omkring sig och gynnar statskassan, när de rullar fram på dessa småvägar som turisterna älskar att färdas på.

Självklart borde det ligga i statens intresse att brandkåren har framkomliga vägar när det uppstår brand i dessa samhällen. Det är sannerligen en del av allmännyttan, även om staten idag, tydligen, inte delar den uppfattningen.

Postutdelningen då? Kan det vara del i allmännyttan att deklarationsblanketter och valsedlar når ut till alla som bor utmed småvägarna? Som det verkar nu har statsapparaten inget intresse i att folk som bor på småvägar ska vara del i samhället alls.

I Landsbygdspartiet oberoende arbetar vi för att staten ska återta ansvaret för de enskilda vägarna, det finns inte ideella krafter till att sköta dessa vägar längre. Det är dessutom ekonomiskt fördelaktigt att samordna skötseln av alla dessa vägar.

För Landsbygdspartiet oberoende

Thor Wallgren och Erika Sörengård

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel