Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta äldre på allvar

Ingen har kunnat undgå något av alla inslag som media visat under den senaste tiden i radio, TV och tidningar, som handlat om äldres situation. SPF har under många år kämpat för äldres rätt i olika sammanhang, äntligen hörsammas det. Att det behövs bostäder, det talas om särskilt boende men det är olika boendeformer som behövs, det är viktigt att poängtera, för finns det bra vettiga boenden bor vi inte kvar i ensamhet och otrygghet.

Och detta med stressen inom hemtjänsten och dom som får hemtjänst är inget nytt, för att inte tala om kalla matlådor som hos många samlas på hög i kylskåpet. När vi inte vet om det är natt eller dag, inte känner igen eventuellt anhöriga, ja just det eventuellt anhöriga. Alla har inte anhöriga av olika skäl.

Biståndsbedömningen är ett hån mot oss, vi måste själva kunna välja men det måste då finnas återigen bra boenden, då förhoppningsvis går vi inte ut mitt i natten eller ringer till någon om vi har nån att ringa till när oron och ensamheten griper in.

Säkert tycker många att pensionen och skatte frågan är den viktigaste, ja den är också viktig, men att ha ett tryggt och värdigt liv står faktiskt högt på listan.

Nu är det valår det har heller inte någon kunnat undgå, därför ställ krav på dom som styr och ställer i kommunerna, sitt inte bara och prata med köksbordet.

Maritta Selin, SPF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel