Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarna Kallur opererade

Annons


Häcklöparsystrarna Jenny och Susanna har opererats för sina stressfrakturer. Operationerna genomfördes av den amerikanske experten David Helfet i New York.

"Båda operationerna gick bra", säger Helfet i ett pressmeddelande från Svenska friidrottsförbundet.

Susanna Kallur har sin stressfraktur i höger skenben, systern Jenny i det vänstra. Jenny har varit borta hela året på grund av besvären, Susanna har känt av skadan sedan i våras, men tävlade delvis till och med OS i Peking i augusti.

"Det känns nu skönt att äntligen ha fått gjort det här ingreppet så att vi kan börja blicka framåt med tillförsikt. Det känns också bra att vårt medicinska team med landslagsläkaren Thomas Eriksson i spetsen är överens om att detta var den bästa lösningen", säger Sanna och Jenny Kallur.Svenska friidrottslandslagets nye förbundskapten Stefan Olsson ser positivt på beskedet om att systrarna Kallur valt operation för att komma till rätta med sina stressfrakturer.

-Jag tycker det var jäkligt bra att det togs ett beslut att gå vidare och bestämma behandlingsform och ta operation, säger han till TT.

-Det var bästa möjliga tidpunkt för operation, definitivt. Nu kan de redan i morgon gå in i steg två med hur det här ska rehabiliteras.

Stefan Olsson hoppas att båda systrarna Kallur ska var tillbaka i tävling till nästa utomhussäsong.

-Båda två finns med i våra verksamhetsplaner för 2009. Så långt kan man säga.

Mer läsning

Annons