Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarna från Sveg vann Continental cup i curling i Kanada

/
  • Systrarna Kajsa Bergström och Anna Svärd från Sveg var före jul med om att vinna Continental Cup för Övriga världen mot Nordamerika.

Lagom till jul landade curlinglaget Anette Norberg på svensk mark efter ytterligare vinster i internationella sammanhang.

Annons

Laget ingick i Övriga världen som i Camrose, Kanada, vann över Nordamerika i Continental Cup.

Continental Cup som brukar sägas vara curlingens svar på golfens Ryder Cup.

Lag Norberg bestod den här gången av två syskonpar. Anette Norberg och östersundsboende Chatrine Lindahl och svegssystrarna Anna Svärd och Kajsa Bergström. Kajsa, som var reserv i EM, ersatte nu ordinarie Eva Lund.

– Tredje gången av fyra som jag var med och vann Continental Cup, berättar Anna Svärd när jag träffar systrarna på Skoogshallen i Sveg annandag jul.

– Alltid en bedrift att besegra Nordamerika och särskilt då i curlingens stora land Kanada.

– Det är en mycket uppmärksammad tävling där tv sänder direkt hela tiden och med mycket folk i arenan.

– Jättehäftigt, länge sedan jag var i Kanada och tävlade. Senast i JVM 2002, säger Kajsa.

– Continental Cup var en helt annorlunda tävling än JVM. Nu var det perfekt sammanhållning i världslaget och inte minst var de båda kinesiska lagen en stor tillgång.

Lag Norberg vann två matcher och spelade en oavgjord och spelet fungerade enligt Anna bättre än i EM nyligen. Isen i Camrose passade Norbergs offensiva spel.

Kajsa Bergström spelar normalt i svegslaget Fyrfasen, men tackade ja när hon tillfrågades om att bli reserv i lag Norberg i EM.

– Och skulle jag bli tillfrågad att vara med även i OS 2010 skulle jag ta mig en ordentlig funderare. Det skulle vara en höjdare att få vara med i Vancouver.

Lag Anette Norberg vann ju OS-guldet i Turin 2006

Annons