Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Systembolag kan rädda Brunflo

Jag har läst i tidningar och sett människors kommentarer kring förbifart Brunflo. Vad som slår mig är att så många av kommentarerna är kring problemen som kan uppstå. Ingen verkar se möjligheterna som trots allt finns där.

Några påpekar att butiker får slå igen på grund av minskat kundunderlag. Vad kan man göra för att motverka detta?

Öppna ett systembolag i Brunflo centrum, det kommer att locka fler människor till butikerna än vad vägen gör. En annan åtgärd för att göra Brunflo mer attraktivt är att bygga en planskild korsning från Storviken över järnvägen. Då slipper de som bor där vänta när ett eller fler tåg ska passera. Dessutom blir det trafiksäkrare för barnen som ofta tar den vägen till skolan. Sätt upp bullerskydd för att lindra bullret från järnvägen. Ge bidrag till bensinmackarna så de kan flytta till den nya sträckningen. Varför det? Jo, det kosta mycket att sanera tomterna från miljögifter. Går det att tänka att det görs plats för sällanköpshandel efter den nya vägsträckningen? Eller att bygga fler bostäder? Sänk priset på bussresorna mellan Brunflo och Östersund till samma nivå som för stadsbussarna. Nej, i stället för att bara se nackdelarna, ställ krav på hur ett framtida Brunflo utan E14 ska se ut.

Optimist

Läs mer: Trafikverkets planer möts av kritik: "Brunflo dör ut om E14 flyttas"

Här vill Trafikverket dra E 14 förbi Brunflo - se de tre förslagen

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel