Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Synöve Hägglund

/

Vår mamma Synöve Hägglund har efter en kort tids sjukdom lämnat oss.

Annons

Hon var född i Nordnorge och kom till Jämtland efter kriget, där hon träffade sin make Birger. De gifte sig 1947 och tillsammans fick de fyra barn.

Mamma var en positiv person och nyfiken på det mesta. Hon var mycket kunnig inom handarbeten av olika slag, skapandet var viktigt för henne.

Mamma blev ofta efterfrågad framförallt när det gällde vävning som låg henne varmt om hjärtat. Bland annat tog hon fram och reproducerade mönster från gamla vävda väggbonader och dukar.

Hon höll även väv- och andra handarbets-kurser.

Det som kanske främst utmärkte mamma var hennes intresse för fiske och natur. Hon var genom hela livet en aktiv person och höll sig i form genom att varje dag promenera och gymnastisera. Hon tog varje tillfälle i akt till att vara ute, åkte gärna ut på sjön och fiskade eller bara satt ute i det vackra vädret.

Det var aldrig besvärligt att packa fikakorgen full för en tur ute i det fria eller laga mat över en öppen eld på en holme, plocka hinkarna fulla av skogens bär eller åka ute ut på vinterisarna och pimpla.

En extra glädje kände hon när barnen var med och när barnbarnen kom och hälsade på. Mamma var alltid gästfri och månade mycket om andra.

Hon engagerade sig i olika föreningar och samhällsfrågor samt deltog i uppbyggnaden och utvecklingen av äldreboendet Kooperativet Hotagsfjärden i Rötviken, där hon också bodde vid sin död. Hon blev Hotagsfjärdens första medlem.

1979 drabbades familjen av en stor sorg då sönerna/våra bröder Kenneth och Ingemar hastigt rycktes bort.

Men med sin livsfilosofi och positiva sinne så sa hon att de bara hade gått hem före oss. Vi hoppas och tror att mamma nu har återförenats med dem.

Synöve sörjs och saknas av maken Birger, barn och barnbarn med familjer, systern Ruth med familj, släkt och vänner. Hon lämnar många ljusen minnen efter sig.

Mer läsning

Annons