Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Synen på lärarna

Svar på Per Edströms insändare om friskolor kontra kommunala skolor.

Annons

Per vill förbjuda kommunala skolor som han anser slösar bort pengar. Jag hoppas att alla anställda inom kommunala skolor läser detta, samt alla elever och föräldrar som är brukare. Här visar Per och Centern hur de ser på lärarnas arbete och de kommunala skolorna. Jag har arbetat som lärare i Östersunds kommun sedan 1984. Jag vet hur rektorer och anställda lägger ner jobb och sliter varje dag för att få resurserna att räcka till för alla barn.

Att skolor i dag står halvfulla och kostar skattebetalarna massor av pengar beror på att friskolorna växer. Friskolor är bra, men de vinster som blir ska gå tillbaka till eleverna och inte ner i fickan på aktieägare.

Centern sänker skatterna och sedan gnäller de på dåliga kommunala skolor.

Väljarna är kloka och ser hur okunnigt Per resonerar, innan du hoppar på anställda inom kommunen och föräldrar som väljer att använda kommunala skolor bör du tänka efter, men du kanske inte vill att Centerpartiet och Alliansen ska vinna årets val?

Reidar Lunde (V), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel