Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Synd och skam att vi som har arbetat hela livet betalar högre skatt

I Sverige har vi nu haft ett borgerligt styre i åtta år. Den här regeringen kallar lägre skatt för de som arbetar för jobbskatteavdrag och de som är arbetslösa, sjuka etc säger man får bidrag. Varför inte kalla jobbskatteavdraget för vad det är. Jobbskatteavdraget är ju ett bidrag som blir högre ju högre inkomst man har. Det finns ju flera så kallade avdrag som man också kan kalla bidrag. Ett lysande exempel är RUT-avdraget, det är ju de som själva kan betala för sina tjänster som kan nyttja det avdraget och få detta bidrag). Sverige hade haft ekonomi för att ha flera som arbetat i skolan, sjukvården och äldrevården om inte jobbskatte-/RUTbidragen genomförts.

Vänsterpartiet vill inte använda skattepengarna för att vinstdrivande företag skall driva våra skolor, sjuk- och äldrevård och sedan föra ut vinsterna utomlands . Våra skattepengar skall ograverat gå till skola, sjuk- och äldrevård. Det som skulle ha blivit vinst för privata företag kan vi använda till att anställa flera medarbetare inom skola, sjuk- och äldrevård. Om inte den borgliga regeringen genomfört dessa bidrag till de som redan har och inte privatiserat inom skola, sjuk- och äldrevård så skulle ekonomin i detta land inte se ut som den gör i dag. Arbetslösheten skulle inte vara så hög och därmed skulle flera ha betalat skatt.

Pensionärernas skatt – ska vi inte tala om. Det är stor synd och skam att vi som har arbetat hela våra liv ska betala högre skatt när vi går i pension.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel