Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sylvias seger säkrade ÖFK:s kontrakt

/

Trots lördagens förlust mot Syrianska så är det inför sista omgången helt klart att ÖFK behåller sin division 1-status även nästa säsong. Sylvia vann nämligen gårdagens direkt avgörande match mot Ersboda med 4–2.

Annons
I och med segern så satte sig Norrköpingslaget på säker mark inför den sista omgången i division 1 norra. Som en mycket glädjande bieffekt, åtminstone för Östersunds FK som förening och för alla fotbollsälskare i länet, så hjälpte Sylvia också till att bogsera bort ÖFK från gungflyn.
– Underbart. Även om vi inte varit tilräckligt bra i dom senaste matcherna så har killarna som helhet gjort en fantastisk prestation. Jag är jättestolt, sa ÖFK-tränaren Kalle Björklund i en spontan kommentar.
– Det är en klar lättnad att vi slipper den där anspänning i avslutningsmatchen mot Umeå. Den grejen har många i laget redan gjort två gånger och det räcker, fortsatte Björklund.
Men Sylvias seger satt långt in. Ersboda öppnade strålande och Erik Lindström nätade dubelt i den 12:e respektive 21:a minuten mot ett blekt hemmalag som verkade klart tagna av stundens allvar.
Men svängning skulle bli total i den andra halvleken. När det behövdes som bäst så gjorde Sylvia sin klart bästa andra halvlek för säsongen. Reducering till 1–2 genom Markus Hansson kom i den 50:e minuten. Kvittering till 2–2 två minuter senare av Armin Tankovic. Ledning med 3–2 fixades av Martin Gustavsson i den 65:e, och spiken i Ersbodakistan slogs in av Andreas Lind i den 80:e.
Ett resultat som innebar klang och jubel i både Norrköping och Östersund.
– Nu ska vi sätta ner fötterna och börja planera inför framtiden. Vi har några jobbiga år framför oss innan vi får jubla riktigt. Men det finns så mycket talang i det här laget så det är bara en tidsfråga, menade Björklund.
Inför slutrundan i serien så är Falun och Boden helt avsågade och får ta steget ner i tvåan. Ersboda, 25 poäng, kan rädda kontraktet om man vinner mot Gröndal samtidigt som Brage, 26 poäng, förlorar hemma Syrianska Botkyrka. Vinner både Ersboda och Brage så klarar sig Brage kvar. Att Ersboda i ovan nämnda scenario skulle vinna med åtta mål hemma mot Gröndal och på så vis peta ner Syrianska Botkyrka i tvåan får man väl bara betrakta som en på pappret siffermässig möjlighet?

Mer läsning

Annons