Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Swenn-Larsson gladast av succésvenskarna

Tvåa. trea och fyra – världscupveckan avslutades med svensksuccé. Gladast var trean Anna Swenn-Larsson.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger hon.

22-åriga Anna Swenn-Larsson från Rättvik hade som bäst nått en sjätteplats i världscupen innan lördagens slalom i Åre. Den kom i Kranjska Gora i början av februari, sista tävlingen innan OS – samma tävling där landslagskollegan Frida Hansdotter vann. Nu fick hon chansen att visa sitt kunnande i Åre, i en backe som hon gillar.

– Det känns väldigt roligt att köra på hemmaplan. Jag har kört den här backen många gånger. Det är en ösig backe, och det passar mig. Jag försökte ösa så mycket jag kunde, säger Anna Swenn-Larsson.

I första åket räckte det till femteplatsen, 1.22 bakom ledande OS-mästarinnan Mikaela Shiffrin. Före sig hade hon även två andra svenskor, Frida Hansdotter på andra plats och Maria Pietilä-Holmner på tredje.

Taktiken att ösa på fungerade ännu bättre i andra åket. Anna Swenn-Larsson åkte in som ledare hela 1.47 före fransyskan Nastasia Noens. När sedan kanadensiskan Marie-Michele Gagnon åkte ur och Frida Hansdotter inte fick det att stämma fullt ut var Anna Swenn-Larssons första pallplats i världscupen säkrad.

– Det var helt fantastiskt, jag är otroligt glad, säger Anna Swenn-Larsson.

Är du överraskad att du nådde pallen?

– Jag är inte överraskad. Jag har trott att jag har kunnat vara där och det känns väldigt roligt att ha bevisat det i dag.

Extra glädjande för 22-åringen var att hennes familj fanns på plats i Åre och fick se henne kliva upp på pallen.

– Väldigt roligt att prestera när fmailjen är här. De har åkt ner tre gånger till Österrike efter jul och då har jag kört ur i första åket alla gånger.

Maria Pietilä-Holmner är mer van att kliva upp på pallen i världscupen, men det var första gången hon lyckades med i Åre.

– Det här känns fantastiskt. Jag gillar Åre och visste att Åre tyckte om mig lite, säger hon.

Det blev till slut en andraplats, sex tiondelar bakom Mikaela Shiffrin. Anna Swenn-Larssons starka andraåk inspirerade Maria Pietilä-Holmner att åka bra.

– Jag hörde att Anna ledde med 1.47 och då kände jag att det bara var att ösa på. Jag vet att hon är snabb och att jag var tvungen att prestera ett väldigt bra åk för att vara före henne.