Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Swanseas chock efter Barrows beslut

I tisdags förra veckan fick jag samma fråga ett 20-tal gånger från fotbollsintresserade människor i Östersund. Jag hann inte svara förrän de flesta själva svarade på sin egen fråga,

"Tror du att Barrow spelar mot Sirius i kväll? Det gör han förstås inte. Varken han eller ÖFK kommer att spela ett så högt spel!"

När jag frågade ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg under tisdagen om Barrow skulle spela så var svaret stenklart. Barrow skulle spela och det fanns inga diskussioner om att han inte skulle vara med. Han såg oförstående ut över min fråga.

Efter mitt besök i Swansea vet jag att det inte var ett fullt så enkelt beslut.

Här ska ni få spelet bakom kulisserna inför Modou Barrows sista match i ÖFK-tröjan:

När jag åkte från flygplatsen i Cardiff med en representant från Swansea City berättade han om det samtal han fick från Sverige under tisdagsmorgonen. I andra änden av luren fanns ÖFK:s ordförande Daniel Kidneberg.

– Mister Kindberg said "I have a big problem. How shall we do?"

I Swansea City trodde man att någonting hade hänt med Modou Barrow. Men sanningen var att ÖFK:s ordförande ville ha råd hur man skulle göra med Barrow inför kvällen.

Modou Barrow själv tänkte inte spela matchen för att riskera sig själv. Många, däribland Modous pappa Abbas, tyckte inte att han skulle riskera något.

Eftersom Barrow fortfarande tillhörde ÖFK under tisdagen så var det upp till Barrow och klubben om han skulle spela.

I Swansea City var man helt övertygade om att nyförvärvet inte skulle spela. Varför skulle klubben riskera att förlora så många miljoner och varför skulle Barrow riskera att bli skadad och inte få ett Premier League-kontrakt?

Det första Barrow fick höra när han landade i Swansea var:

– Hur vågade du spela? Jag fattar inte det. Men du visade verkligen hjärta för den klubben genom att ta den risken.

Barrow själv hade innan matchen sagt att han kunde sitta på bänken. Men hans lagkamrater fick honom att ändra sig.

Lagkaptenen Brwa Nouri tog med honom i ett enskilt rum och berättade hur mycket alla i laget ville att han skulle vara med. När Barrow fick höra det så ändrade han sitt beslut.

I första halvleken blev Barrow knockad av en armbåge och blev liggande. Han berättade själv efter matchen att han såg suddigt efter smällen men valde att fortsätta.

När vi landade i Swansea i onsdags hade han fortfarande lite ont i huvudet, men det var inte läge att berätta det inför torsdagens läkarundersökning.

Modou Barrow och Östersunds FK satte mycket på spel i tisdags.

Men nu i efterhand vet jag att Modou Barrow är oerhört stolt över att han fanns med på planen.

Han visade hjärta för den jämtländska klubben till den allra sista sekunden i den röd/svarta tröjan..