Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT satsar på Selma i jul

Annons


Selma Lagerlöf i helfigur, Jonas Gardells nya serie "De halvt dolda" och jullovsmorgon i Träskändan. SVT satsar på julunderhållning för alla smaker.

Den stora dramasatsningen är miniserien "Selma", med Helena Bergström som den berömda författaren. Första avsnittet sänds den 26 december och det andra dagen därpå. Senare under julhelgen visas också ett nyproducerat "K-special" om Selma Lagerlöf.

På nyårsdagen börjar SVT sända "De halvt dolda" av Jonas Gardell, med bland andra David Dencik och Marie Richardsson i rollerna. Serien regisseras av Simon Kaijser da Silva som också hållit i årets julkalender.

Jonas Gardell återkommer också i den nya omgången av "Stjärnorna på slottet" som börjar sändas den 25 december. Samma dag är det premiär för den brittiska deckarserien "I kommissarie Morses fotspår", där Morse assistent Lewis (Kevin Whately) har huvudrollen. Mer brittiskt blir det i miniserien "Lost in Austen", med premiär den 1 januari, där Jemima Rooper spelar en uttråkad tjej som plötsligt kastas rätt in i Jane Austens roman "Stolthet och fördom".

Under julen debuterar också Martin Kellermans seriehund Rocky som rörlig figur, samtidigt som Ernst-Hugo Järegård (1928-1998) hyllas med tre olika program, däribland ett minnesporträtt.

Årets jullovsmorgon börjar sändas den 23 december - och utspelas i Träskändan, en ort som sedan 100 år varit täckt av snö. Här får de unga tittarna bland annat möta Uppfinnar-Vera (Sofia Bach) som febrilt försöker uppfinna tillbaka sommaren till den lilla byn.

Mer läsning

Annons