Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT satsar på säkra schlagerkort

Annons


Inte mycket nytt under solen, men en hel rad beprövade publikfavoriter i form av bland annat BWO, Alcazar, Sarah Dawn Finer och Caroline af Ugglas.

-Jag känner mig inte alls särskilt stursk, säger favorittippade Måns Zelmerlöw.

SVT valde på tisdagen att presentera åtta artister som ska tävla i Melodifestivalen. Deras gemensamma nämnare - de är alla kompositörer eller medkompositörer till sina bidrag. Vilka delfinaler de tävlar i berättades inte.

-Det kommer att bli svårt. Jag har en sjukt bra låt, "Hope and glory" är coolare än "Cara mia", men jag har hört en del av konkurrenterna och de är bra, säger Måns Zelmerlöw som var den förste att kallas upp på scenen av Christer Björkman.

TT Spektra: Du har ju redan varit favorittippad ett tag utan att ens vara officiellt uttagen. Hur känns det?

-Jaa, det är klart att jag har en dröm om att gå längre än förra gången.

TT Spektra: Och med det menar du inte att komma tvåa antar jag?

-Njääe, det är... äh det är klart att jag vill vinna, haha.
Fjärde gången gillt?

BWO ställer upp för fjärde gången på fem år, nu med balladen "You're not alone".

-Är det fjärde? Vi har nog tappat räkningen. Men vi tänker så här - kan Dima Bilan vinna med en modern ballad, då kan vi göra det också. Och vår låt är dessutom bättre, så vi tänker redan på finalen i Moskva, säger Alexander Bard.

TT Spektra: Men det gäller ju att ta sig förbi svenska folket också...?

-Ja det är sant, men Sverige har provat en massa olika sorts låtar de senaste åren, med traditionella artister, och det har inte gått så bra. Självklart kommer svenskarna att rösta fram den starkaste låten, men om det står och väger, då väger det nog till vår fördel eftersom vi har en internationell karriär.
Två debutanter

Bland schlagerveteranerna återfanns också två nykomlingar i sammanhanget - Jennifer Brown och Emilia.

-Visst känns det lite läskigt att dras in i det här, men så är det med allt nytt. Jag tycker det ska bli väldigt roligt, säger Jennifer Brown, som tävlar med balladen "Never been here before".

-Ja, jag är schlagerdebutant, men jag känner nästan alla som är här i dag. Jag är fylld av adrenalin och glädje, säger Emilia, vars bidrag heter "You're my world".

Lasse Lindh tävlade så sent som i år, och blev gruvligt besviken när han bara kom sexa i sin deltävling:

-Jag hatar att förlora, det gör jag verkligen. Nu ska vi ta revansch med "Jag ska slåss i dina kvarter". Den här gången ska jag till final, annars... jävlar.

SVT har inte meddelat när nästa omgång schlagerartister presenteras.

Mer läsning

Annons