Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sviten som stör ÖFK

68 seriematcher hade gått sedan ÖFK vände ett underläge.

Chansen fanns mot Degerfors.

– Men det var inte vår dag, säger Graham Potter.

15 maj 2011, borta mot Junsele i division 2, vände ÖFK ett 0–2-underläge till seger.

Med andra ord – det där med att vända på steken har inte varit jämtarnas melodi.

Den här onsdagen tydde annars mycket på en vändning. ÖFK spelade bra inom laget under första halvlek, träffade ribban genom Eder Lopez och hade en straffsituation där Thomas Boakye stöp.

– Backen fällde mig. Jag tror inte att det var med flit, men han kom åt mig och jag förstärkte verkligen inte. Jag hade ingen möjlighet att fortsätta med bollen, säger Thomas Boakye.

Då slog blixten ned, precis före paus.

Tobias Solbergs hörna hittade Alexander Anderssons panna. 0–1 och samme man som sänkte ÖFK i vårmötet hade slagit till igen.

– Vi har ändrat från zonmarkering till man-man. Det handlar om att ta hand om sin gubbe och den här gången kom han fri, säger Jason Walker i ÖFK.

Just Walker svarade med ett nytt blixtnedslag, precis efter paus. 37 sekunder hade gått av andra halvlek när Walkers distansskott hittade in.

– Sinan Ayranci gick i djupet och jag tror nog att målvakten förväntade sig en passning. Jag testade att slå till och det gick vägen, säger Walker, som gjorde sitt första seriemål i röd-svart.

Efter drömstarten på andra halvlek pekade mycket på en vändning. Att den där trista Junsele-sviten skulle bli ett minne blott.

Men förutsättningarna skulle ändras. Degerfors tog snabbt över greppet om mittfältet och kontrollerade i stort sett resten av matchen.

– Vi vågade nog inte riktigt flytta bollen framåt när vi hade möjlighet, säger Graham Potter.

Det har blivit många minnesvärda mål på Jämtkraft Arena i ÖFK:s matcher i år. Ammar Ahmed och Alexis Mendiola har fått till några riktiga fullträffar, samma sak med Rasmus Lindkvist.

Nu var det Amadaiya Rennies tur, skicklig offensiv pjäs i Degerfors och en av matchens bästa spelare.

I mitten av halvleken sköt han ett tungt skott precis utanför stolpen. Med tio minuter kvar avgjorde han.

Rennie tog han emot ett vänsterinlägg, flippade över bollen på vänsterfoten och skickade upp en fullträff i Petter Augustssons bortre hörn.

Visste du direkt att den skulle gå in?

– Javisst, direkt när jag träffade såg jag att den skulle gå in. Det fanns spelare på bortre stolpen, men jag visste att det var en fullträff, säger Amadaiya Rennie.