Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svindyrt bredband

Den 2 december kommer Krokoms Kommun till Kluksgården för att informera om bredband. Vi kommer då att erbjudas EU-pengar till projektet under förutsättning att vi bildar en samfällighet, som driver projektet. Dock finns två problem i sammanhanget.

1, EU-pengarna är just nu slut och det lär dröja minst till år 2015 innan det kommer några nya.

2, Jämtkraft begär 25 000 för anslutningen. Med vetskap om att inga bidrag utgår för anslutning, blir denna kostnad alldeles för stor för kunden.

Bakgrund: Jämtkraft har redan investerat i projektet genom nedläggning av slang för fiber samt kopplingspunkter. Detta gjordes för några år sedan när elnätet vädersäkrades. Därför anser Västbygdens byalag att Jämtkraft borde ha en lite mer tillmötesgående inställning. Prisbilden blir alldeles för hög för att gemene man ska ha råd att ansluta sig.

När man talar med Jämtkraft om prisbilden skyller de på ägarna, det vill säga Östersunds, Krokoms och Åres Kommun. Därför går frågan till Jämtkrafts styrelse och dess ordförande AnnSofi Anderson.

Om kommunerna menar allvar med löftet om bredband till alla. Hur kan ni då i styrelsen försvara att ska kosta 25 000 plus gräv kostnad att ansluta sig tillbredband via Jämtkraft?

Västbygdens byalag gm ordf Kurt Folkesson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel