Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svikna vallöften igen

Nu föreslår den borgerliga regeringen att 90 procent av anslaget tas bort och kvar blir bara 30 miljoner kronor till stöd för företagsvården i hela Sverige.

De 30 miljonerna läggs direkt till arbetsgivaren.

Företagsvården med rehabilitering och förebyggande arbete har inte fungerat som regeringen ville och då väljer man att skära bort stora delar av anslaget trots att arbetsolyckor och arbetsskadesjukdomar ökar. Det rimmar dåligt med arbetslinjen som regeringen hela tiden pratar om. Att förebygga olyckor och arbetsskador samt rehabilitera sjuka tillbaka till arbete är en jättevinst för den enskilda och hela vårt samhälle.

Också företagshälsovårdsföretaget Previa tror att insatserna i arbetsmiljön och i arbetslivet kommer att gå ner och det är ganska allvarligt i det skedet som vi är nu när vi ser att både korttidssjukskrivningarna och långtidssjukskrivningarna faktiskt ökar, säger, Christer Zaar, vd Previa.

Den borgerliga regeringen väljer fel väg med beslutet att skära i företagsvårdens anslag.

Nu ökar man människors utanförskap med vilja, något som de gick till val på att minska.

Vallöften till Sveriges befolkning sviks ännu en gång.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel