Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges råaste sångröst levererar

/

Thåström/Badhusparken

Annons

Mörkret är i full gång med sitt sedvanliga inbrott när Joakim Thåström visar sig på scenen belägen i Badhusparken, strax innan elva på lördagen. Mannen som i 30 år serverat det svenska folket med både skrika punkdängor och melankoliska kärleksbekymmer besöker Yran för fjärde gången.
Första gången var redan på 80-talet, då med Imperiet. Och visst har han behållit sina fans sedan dess, samtidigt som han ständigt varvar nya. Publiken har en åldersdynamik av sällan skådat slag. Allt från gubbarna i skinnjacka som gick i genom sina tonår med Ebba Grön i bakgrunden, till dagens kids som fastnat för den hesa rösten. Alla sjunger ändå med i "Var e vargen".
I överlag har Thåström valt att mest spela lugna låtar. Men när den gamla Imperiethiten kör igång skapas en explosion i Badhusparken värdig en jämförelse med atombomber.
"Pimme" besitter Sveriges i särklass hårdaste och råaste sångröst. När han levererar sina tunga texter om försvunnen kärlek eller dystra livsöden kan man inte säga emot, ens om man ville. Men det vill man inte.

Annons