Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges nästa manlige stjärna kan komma från Frösön

/
  • 31-årige Peter Svensson lämnade Frösön för flera år sedan till förmån för Performing Art School i Göteborg och därefter jobb inom musikalbranschen. I sommar har han tagit chansen att bli Sveriges nästa stora artist när Mix Megapols Artistjakt. Ett skivkontrakt med Bonnier Amigo och en plats i showen Ladies Night står bland annat på spel. Foto: Privat

Reklamradiokanalen Mix Megapol söker i sommar Sveriges nästa manliga talang. Och Peter Svensson från Frösön, numera bosatt i Göteborg, antog utmaningen.

Annons

Sveriges näste manlige talang är vad Mix Megapol har varit på jakt efter under sin sommarturné genom landet. De som kände sig träffade ombads att ringa in sitt bidrag till radiokanalens telefonsvarare för att delta i Artistjakten.

Musikalartisten Peter Svensson, som ursprungligen kommer från Frösön, hörde uppmaningen när han stod på jobbet i Göteborg en dag i somras och bestämde sig för att ge det hela en chans.

– Det var 1 000 stycken som ringde in och tio som valdes ut, berättar Peter.

När delfinalen avgjordes i Göteborg slutade han dock på andra plats. Men de 600 människorna i publiken gillade vad de hörde och såg och han lyckades påverka både dem och tävlingsjuryn. Så mycket att juryn valde att ta med honom som ett ”wild card” i den fortsatta tävlingen.

Nu pågår en omröstning mellan deltagarnas bidrag på Mix Megapols hemsida fram till sista augusti. De fem som får flest röster går till finalen på Gröna Lund i Stockholm den 6 september.

– Vinsten är ett skivkontrakt med Bonnier Amigo, att få vara med på Ladies Night-turnén samt få en specialskriven låt som dessutom kommer spelas dagligen på Mix Megapol, säger Peter.

En vinst som inte låter så dumt alls, för arbetsmarknaden för musikalartister är riktigt tuff. Peter har jobbat i olika musikalproduktioner i både Sverige och utomlands, men livnär sig just nu som kallskänk.

– Så den här tävlingen är ett bra tillfälle att marknadsföra sig själv, säger han.

Och han har redan fått en grupp av stöttande fans på Facebook med gruppen ”Peter Svensson i Artistjakten!”. Efter bara några dagar närmade sig gruppen 200 medlemmar.

Mer läsning

Annons