Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverigedemokraternas valstuga attackerades under torgdebuten

Sverigedemokraterna gjorde i veckan entré bland valstugorna på Stortorget.

De välkomnades med en spottloska.

– Vi har blivit kallade både det ena och det andra, säger Gerhard Carlsson, partiets andranamn på kommunlistan.

Annons

De båda politiska blocken ställde upp sig på varsin sida. Men under veckan dök en ny flagga upp bland valstugorna på Stortorget – Sverigedemokraternas flagga.

Detta för första gången i historien. Gerhard Carlsson skulle packa upp tältet när han konfronterades.

– Det kom fram en ung man och begärde att se tillstånd över att vi får vara på plats. Efter en längre diskussion gick han i väg, sedan kom han tillbaka och spottade upp på taket på tältet, säger Carlsson.

Hade han någon partitillhörighet?

– Nej, det vet jag inte.

Har det blivit många diskussioner under dom här dagarna?

– Ja, det har det blivit. Det var någon som tyckte att vi skulle "brinna på bål" och så där. En SSU:are fick vi knappt tyst på utan vi fick be honom att gå därifrån, säger Carlsson.

Han berättar också att det under veckan var någon som tömde en hel yoghurtflaska alldeles utanför tältet. SSU:s ordförande i Jämtland, Emil Burman, tycker det är bra att Sverigedemokraterna finns på plats på Stortorget.

– Det ger en annan möjlighet att gå in på djupet och bemöta deras argument, säger han.

Skulle du ta en debatt med dom nere på Stortorget?

– Det beror på vem det är som lyssnar, men jag skulle inte själv stå och debattera och ge bort våra argument. För mig känns det som att dom tar debatten när det passar dom, säger Burman.

Tord Jemteborn (M) ställde sig även han först frågande till om Sverigedemokraterna hade tillstånd till att vara på Stortorget.

– Det hade dom tydligen. Jag var i veckan i en diskussion med en kille med invandrarbakgrund, som inte vågade gå på den sidan av torget för att dom var där, säger Jemteborn.

Gerhard Carlsson:

– Vi vill bara föra framföra vår politik, det är det vi är här för. Ingenting annat. Jag kommer inte att klanka ned på några andra partier, säger han.

Sverigedemokraterna plockade på lördagen bort sitt tält från Stortorget, men kommer att återkomma.

– Den sista veckan ska vi köra stenhårt, säger Gerhard Carlsson.