Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverigedemokraterna riktar in sig på unga länsbor

Sverigedemokraterna räknar med att dra i gång verksamhet med sitt ungdomsförbund, SDU, i Jämtland så fort en styrelse är på plats.

När det kan ske är ännu oklart.

Siffror som uppges visa att partiets ungdomsförbund ökar mest i Jämtland ger också förutsättningar för ungdomsverksamhet, enligt Gustav Kasselstrand, förbundsordförande för SDU.

Ökningen av medlemmar i länet anges till 61 procent, med Uppsala och Västra Götaland strax därunder.

Hur lång tid har det funnits ungdomsverksamhet på plats i Jämtland?

– Det finns inte på officiell nivå ännu. Vi jobbar med att få i gång ett distrikt i Jämtland. Ökningen sker på en informell nivå där medlemmar ansluter sig till SDU trots att det inte finns något officiellt distrikt i Jämtland, säger Gustav Kasselstrand.

Han har goda förhoppningar om att kunna bilda ett distrikt framöver eftersom Jämtland ännu saknar ett sådant.

– Det är absolut vår ambition. När vi kan starta beror på när vi får medlemmar som aktivt vill sitta i en styrelse.

Ökningssiffran låter hög, kan du säga något om antalet ungdomar?

– Vi är 40 medlemmar i Jämtland, något lägre än i många delar av landet. Den stora ökningen visar ändå att många ungdomar vill gå med, säger Gustav Kasselstrand som anser att ökningen hänger ihop med en trend som partiet ser i övriga landet.

De allra flesta medlemmarna finns i Östersund och Strömsund.

– En del av de medlemmar jag pratat med uttrycker oro för asyltryck och bostadsbrist i framför allt Östersund. Den här problematiken som funnits i stora delar av landet når också Jämtland förr eller senare, konstaterar Gustav Kasselstrand.