Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige nära stafettpallen

Carl Johan Bergman var snabbast av alla när Sverige stod för en ny fin stafettinsats och blev fyra.

Nu saknas bara ett individuellt kvitto.

– Ja, det är dags att formen syns i resultatlistan också, säger Bergman.

I det perfekta vädret i Le Grand Bornand nära Annecy var det få av toppnationerna som gjorde några större misstag i fredagens stafett. En ny pallplats lyckades de svenska skidskytteherrarna, som var tvåa i Hochfilzen i lördags, därför inte med.

Men efter ett enormt stark slutsträcka av Carl Johan Bergman skiljde till slut ändå bara två sekunder till tredjeplatsen. Dessutom åkte han ifrån både Norge och Frankrike, med superstjärnan Martin Fourcade på sista sträckan.

– Det blev en bra dag, säger Bergman nöjt.

– Sist när vi var tvåa var det ganska många lag som gjorde misstag, nu gjorde ingen det och ändå är vi fyra. Det bådar jättegott inför OS.

Tobias Arwidson, tillbaka från sjukdom, var i ledning efter det första skyttet men tappade rejält när orken tog slut och växlade som 14:e.

Björn Ferry och Fredrik Lindström förde sedan upp laget ett par placeringar var, innan Bergmans snabba slutsträcka så när räckte för att nå trean Österrike. Segern tog Ryssland, 0,3 sekunder före Tyskland.

Om det svenska stafettlaget mer och mer kliver fram som en medaljkandidat till OS har åkarna individuellt däremot en bit kvar dit, med undantag för Fredrik Lindströms andraplats i Östersund.

Kanske kan stafettinsatserna i Hochfilzen och Le Grand Bornand ge ett välbehövligt individuellt lyft.

– Det är tur att Fredrik har en pallplats. Vi andra åker ju bra där bakom, det är bara att det inte synts i resultatlistan. Men vi tar ju in på täten hela tiden, det är bra, säger Bergman.

– Det känns som att vi är med, vi ska bara få resultaten med oss också.

Björn Ferry är inne på samma spår, efter en frustrerande säsongsstart. Han var femma tidsmässigt på sin sträcka, men hade troligen kunnat ta någon placering till om han haft sällskap i spåren. I stället fick Ferry köra de tre varven lite i ett ingenmansland.

– Allt är ju möjligt, så jag ger ju inte upp förrän OS är över. Jag behöver snäppa upp mig lite till inför OS, men det var ett fall framåt i dag i alla fall, säger han.