Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige glider isär

I slutspurten av årets valrörelse saknar jag partiernas kommentarer till det faktum att vårt land sedan ett antal år delar folk i de som har och de som saknar. Det senaste exemplet är väl resultaten i skolan där föräldrarnas utbildningsnivå betyder allt för hur det ska gå för eleven i livet. Skolan och vårt samhälle har alltså misslyckats med att ge alla chansen.

Ett annat uppenbart exempel på en negativ utveckling är naturligtvis den orättfärdiga skatt som drabbar pensionärer. Tidigare ställde nog alla partier upp på att man skulle skatta efter förmåga och därmed på en solidarisk samhällssyn. Bakom alla politiska floskler gömmer sig i dag en politik som satsar tid och engagemang bland de starka i samhället för att vinna röster. Det blir viktigare med krogmoms i samhället än att det i Jämtlands län finns 3 000 kvinnor som ligger under EU:s fattigdomsgräns!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel