Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenstavikselever på årlig Helagsresa

/

Eleverna i åk 9 på Svenstaviks skola, har traditionsenligt åkt till Helags.

Annons

För första gången har 100 procent av deltagarna klarat av toppbestigningen, och inte bara den, hela gruppen åkte 12 km till fjällstationen på turskidor och sedan tillbaka igen till Kläppen, Ljungdalen. Gruppen bestod av 39 elever, fyra lärare och tre föräldrar, som deltog på resan.

– Detta är avslutningen av Svenstaviks skolas profil: äng, skog och fjäll, där vi börjar med strövare i de lägre åldrarna, som vidareutvecklas till en fjällutbildning och som avslutning gör vi Helagsresan, förklarar Lena Hadarsson skolans rektor.

– Det har varit en fantastisk resa, och eleverna har varit otroliga, säger Jerry Prestberg, en av lärarna som följde med. Vi har sett ett gäng ungdomar som har gjort sitt bästa och peppat varandra så att vi klarade av denna stora prestation och den utmaning som det verkligen är.

– Det är verkligen ett kraftprov både fysiskt, men kanske framför allt mentalt, fyller idrottsläraren Thomas Alme i. Hela gänget strävade mot samma mål, nämligen toppen. Vi såg hur eleverna hjälpte varandra genom att bära varandras ryggsäckar, peppa och hålla kamrater om ryggen för att orka ta några steg till.

Mer läsning

Annons