Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensson har hittat kuskformen

Ingen seger på åtta år – nu två på två veckor. Leif Svensson är en kusk i storform.

– Han blir bara bättre, säger han om söndagens segervapen K.A.Vat.

Amatörkusken Leif Svensson från Aspåsnäset kör ungefär 15 lopp per år. Han är ordinarie kusk bakom sexårige K.A.Vat, som har gått stabilt hela året. På sistone har det lossnat ordentligt för valacken. På Bergsåker den 11 november kom första segern för hästen. För kusken var det första segerdefileringen sedan den 25 november 2005.

– Jag har kört ungefär tio-femton lopp per år, men aldrig en sådan här bra häst, säger Leif Svensson.

I söndagens andra V5-avdelning var K.A.Vat favorit och motsvarade spelarnas förväntningar med råge. Hästen vann enkelt på nya rekordet 1.29,4/1 640 meter och har nu tjänat över 100 000 kronor i år.

– Han är väldigt tacksam att köra. Det är som att köra ett varmblod – han galopperar aldrig, säger Leif Svensson.

Martin Djuse, som nyligen lämnade Östersund för att på nytt bosätta sig i Sundsvall, är mer segervan. På söndagskvällen blev det två fullträffar. Först ut var sexåriga stoet Solmaja, som tog sin andra seger i femte starten.

– Det var en straffspark utan målvakt, säger Martin Djuse om den överlägsna segern.

Andra triumfen kom med Ippon Futura, en häst som bara hade galopperat i sina fem första starter. Nu gick den treårige valacken felfritt och vann överlägset till skrälloddset 61,86.

Det såg ut att bli en tredje seger för Martin Djuse under kvällen. Men Ubac du Loir, favorit i V5-3, lyckades inte fånga in Okeanos, som kördes snyggt till seger av Linda Fastesson.