Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensson försvarade sitt SM-guld – Lindström påkörd i silverjakt

Örnsköldsviks Stefan Svensson försvarade sitt guld vid SM-finalen i Uppsala. P-A Lindström var på väg mot silver när han blev påkörd.

– Jag är så less att alltid bli den som drabbas, menade jämten.

Veteranen från Örnsköldsvik visade att hans fina form i VM-serien inte är någon tillfällighet. Svensson vann fyra av heaten på Studenternas och tog hem SM-guldet före en annan veteran, 66-årige Per-Olof "Posa" Serenius medan blott 16-årige Ove Ledström knep bronset.

– Ove Ledström är en fantastiskt talang. Han verkar vara född till isracingförare. Han har heller inte fått förstånd att vara rädd. Det kommer kanske när han blir 18 år och myndig, sa P-A Lindström och skrattade.

Bästa länsförare blev 17-årige jättetalangen Jimmy Olsson, Strömsund, som tog en sensationell fjärdeplats på elva poäng. Per-Anders Lindström slutade sexa på tio poäng medan klubbkompisen Johan Lundkvist hamnade lite längre bak.

P-A gjorde ändå en mycket stark insats. Trots feber hela veckan och faktiskt även under tävlingen var han alltså bara en påkörning från silver.

– Jag ledde mitt sista heat före "Posa", men när det var ett varv kvar blev jag påkörd av Daniel Henderson och åkte av banan.

Lindström tappade luften, skadade ena axeln, men det som smärtade mest var att silvermedaljen flög all världens väg.

– Jag var också vild av mig när jag var yngre och gjorde en del dumma grejor, men jag blir så trött och less på att alltid vara den som drabbas.

Han ville dock inte såga unge Henderson (22 år) alltför mycket.

– Det här är racing, men en del förare kör mer med hjärtat än med hjärnan.

Heatet flaggades av, men P-A Lindström var oförmögen att komma till start. Han var helt enkelt alltför groggy.

Med tanke på febern och att du legat på sjukhus med dropp var det här väl ändå en riktigt bra insats!

– Ja, jag är mycket nöjd. Det gick ganska bra att köra. Nu får jag också några vilodagar innan det blir VM-final i Inzell. Då bör väl också febern ha försvunnit helt.

Hur var det förresten att ha SM-finalen tillbaka på Studenternas?

– Jätteskönt. Det är en bra banan och bra med publik. Tyvärr blåste det otroligt kallt. Det var nästan storm.