Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt silver i boxnings-EM

Annons
Det blev inget svenskt guld i boxnings-EM i Liverpool. Salomo Ntuve var chanslös i finalen i 51-kilosklassen mot ukrainaren Georgij Tjygajev.

Men om fyra år är Angeredsboxaren tillbaka och då är det OS som gäller.

-Där ska jag ha medalj, det är redan bestämt, säger han till TT.
Ntuve var första svenske herrboxare att nå EM-final sedan Roberto Welin vann guld i 67-kilosklassen 1991, men den här gången blev det svenskt silver.

Tjygajev var den bättre boxaren och vann med 5–0.

-Jag gjorde ändå min bästa match i EM och boxades bra. Tyvärr fick jag dåligt betalt av domarna, men Tjygajev var bättre.

Att Angeredsboxarens första mästerskap som senior skulle sluta med medalj var det ingen som hade räknat med när truppen åkte till Liverpool. Ntuve var inte heller favorit i finalen. Han har mött VM-trean Tjygajev en gång tidigare och föll då med 3–23.

-Den här gången var Salomo bra med från början och det var 0–0 efter första ronden, säger tränaren Majid Jelil.

-Sedan kom ukrainaren igång och det fanns inget mer att göra i dag. Men Salomo har visat att han utvecklas hela tiden och London-OS 2012 är det stora målet.

Boxnings-EM blev en framgång för svensk boxning, som fick se sina två boxare i Peking-OS åka ut redan i första omgången. Sedan tidigare var det klart att Bashir Hassan vann EM-brons i 57-kilosklassen efter att han åkt ut i semifinalen mot ryssen Araik Ambartsumov.

För Salomo Ntuve väntar närmast landskamp mot Finland i början av december. Därefter påbörjas uppladdningen inför VM i Milano i augusti.
Annons