Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskarna avgjorde för Dallas

Annons


Fabian Brunnström och Loui Eriksson gjorde de avgörande målen för Dallas i bortasegern över Calgary med 3–1 i NHL-ishockeyn.

-Det var så klart skönt. Hoppas att både jag och laget kan få lite bättre självförtroende nu, säger Brunnström till Aftonbladet på nätet.

Det har varit en svängig inledning av NHL-livet för Brunnström, som i sin premiär gjorde hattrick och sedan var lagets hetaste forward i flera veckor. Men i takt med att laget hamnat i en allt djupare formsvacka har Brunnström fått mindre istid.

-Men det är inget jag deppat över. Jag är ung och helt ny här. Då är det naturligt att man får mindre speltid när det har gått så dåligt som det gjort för oss, säger han.

Dallas verkar dock vara på väg ur svackan. Segern över Calgary var lagets andra i följd och det var svenskarna som avgjorde. Brunnström gjorde 2–1-målet, hans sjunde mål för säsongen, i mitten av andra perioden. Loui Eriksson satte 3–1 i tom kasse i slutminuten. Det var hans tolfte i höst och Eriksson är därmed den bäste svenske målskytten i NHL just nu.

Mikael Tellqvist vann den svenska målvaktskampen över Erik Ersberg när Pheonix vann över Los Angeles med 4–2. Tellqvist tog 32 av 34 skott och utsågs till matchens andra stjärna.

-Lite revansch för mig, då Erik vann våra två möten förra säsongen, säger Tellqvist till Expressen på nätet.

Los Angeles Oscar Möller gjorde sitt femte mål för säsongen.

Florida besegrade Washington med 5–3. Nicklas Bäckström gjorde sitt sjätte mål för säsongen när han gav sitt Washington ledningen med 1–0 en kvart in i den första perioden.

Mer läsning

Annons