Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskar i topp vid helgen FIS-tävlingar

Det blev svenskarna som dominerade i helgens FIS-tävlingar i Funäsdalen. Bland länsåkarna lyckades Åres Felix Nonsén bäst som vann lördagskvällens storslalom.

FIS-tävlingarna på Funäsdalsberget blev en ordentlig kraftmätning. Inte bara på grund av många internationella åkare utan även att arrangörerna valde att köra helgens båda tävlingar under lördagen. Orsaken var att väderprognoserna visade på kraftigt blåst och snöväder under söndagen. Ett rätt beslut visade det sig och den rutinerade arrangörsstaben lyckades genomföra tävlingarna på ett riktigt bra sätt.

Dagens första segrare blev Leksands Nathalie Eklund efter och brittiskan Charlotte Guest som delade på pallplatsen med samma totaltid. Trea blev Marlene Shcmot från Tyskland. Bäst av länsdamerna blev Jenni Lundh med en fin tolfteplacering.

Bland herrarna trivdes Jakob Eriksson, Väst Alpin SK, riktigt bra i Smebackens storslalomhang. Göteborgaren var snabbast i båda åken. Slovaken Zan Groselj blev tvåa. Trean var dagens största utropstecken. 15-årige Olle Sundin, Djurgården, ordnade fina FIS-punkter genom tredjeplatsen.

– Jag var lite chockad efter första åket. Jag hade lite småmissar i båda åken, men att bli trea i det här sällskapet känns riktigt bra, sa Olle Sundin som pluggar första året vid skidgymnasiet i Åre.

ÖFS-åkaren Casper Stein-Lagerheim knep fjärdeplatsen.

Kvällstävlingen blev en tuff prövning för både damer och herrar med massor av uråkningar i den täta storslalombanan.

Glädjeämnet var att Åres Felix Monsén klarade svårigheterna bäst av alla. Felix låg tvåa efter första men genom ett tämligen felfritt och snabbt andraåk stod han som vinnare. Jakob Eriksson blev tvåa och Mattias Rönngren tog tredjeplatsen.

Lisa Blomqvist, Umeå SK, vann bland damerna följd av Anna Swenn-Larsson, Rättvik SLK, och Nathalie Eklund. Elsa Wilhelmsson, Funäsdalen SLK, bäst av länsdamerna med en tolfteplats i hemmabacken. Hon åkte in på en 25-plats i första tävlingen.

– Med tanke på mitt startnummer och det motstånd det var i dag kan jag inte vara annat än nöjd. Underlaget var lite svåråkt och jag gjorde några missar, men så var det för de flesta sa en glad, sa Elsa Wilhelmsson