Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svennis ödesmatch slutade i förlust

Annons


Det blev förlust i en dramatisk ödesmatch för Sven-Göran Eriksson, men Mexiko tog sig ändå vidare till nästa VM-kvalomgång.

Honduras vann med 1–0 efter ett mexikanskt självmål.

-Det var det viktigaste i dag, att vi gick vidare till nästa kvalomgång. Jag är fortfarande säker på att vi kommer till VM i Sydafrika, säger Eriksson till Expressen på nätet.

Trots att Mexiko får fortsätta att kvala till VM-slutspelet i Sydafrika 2010 kvarstår frågan om det blir med svensktrion Sven-Göran Eriksson, Hasse Backe och Tord Grip eller inte.

För i Mexiko har Eriksson fått utstå hård kritik för att laget, trots kvalframgången, inte glänst på fotbollsplanen som man hoppats.

Men till Expressen säger Eriksson, på frågan om hans och lagets framtid, att "nu är det bara hårt arbete som gäller".

Det var svårspelat på en blöt och lerig plan i San Pedro Sula i Honduras. I den 52:a minuten styrde mexikanen Ricardo Osorio in bollen i eget mål efter en hörna. I slutet av matchen blev det grinigt på planen och två mexikanska spelare blev utvisade.

-Jag tycke dock att vi gjorde en del bra saker i dag, men vi lyckades inte få till det, säger Eriksson.

I den andra matchen i gruppen gjorde Jamaica allt vad man kunde för att slå redan avsågade Kanada med många mål. Och många mål blev det, 3–0, men inte tillräckligt många för att gå förbi Mexiko och ta den andra platsen till vårens VM-kvalgruppspel.
Annons