Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Svennis" kallad till krismöte

Annons


Det är tufft att vara förbundskapten i Mexiko.

Två raka kvalmatcher utan seger har lett till att Sven-Göran Eriksson kallas till krismöte.

I lördags förlorade Sven-Göran Erikssons Mexiko med 0–1 mot Jamaica och på onsdagen fick laget bara 2–2 mot gruppjumbon Kanada. Därmed har det tidigare så klara avancemanget nu fått ett skimmer av osäkerhet runt sig. För att vara helt säkra på att gå vidare till nästa kvalomgång måste mexikanerna ta en poäng i avslutningsmatchen mot Honduras om en dryg månad. Men enligt Expressen får laget och framför allt förbundskaptenen Eriksson redan nu kritik. Han har kallats till ett krismöte med klubbägarna i landet eftersom det är de som utser förbundskaptenerna i landet. Han ska få förklara de dåliga resultaten den senaste veckan.

-När vi är så tekniskt överlägsna, när vi har en landslagsledning av så hög internationell klass, när vi har investerat så mycket – då borde vi redan nu ha varit kvalificerade till nästa kvalomgång, säger det mexikanska fotbollsförbundets ordförande Justino Compeán till den mexikanska tidningen Televisa Deportes.

Mexiko har genom åren haft en strid ström av förbundskaptener som snabbt fått lämna sin post. Erikssons föregångare, den mexikanska legendaren Hugo Sánchez, fick sparken efter bara 14 månader.

Mer läsning

Annons