Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Svennis" England som en cirkus?

/
  • England under Erikssons ledning, en cirkus? Ja, i alla fall om man får tro Rio Ferdinand.  Foto: Scanpix

Öppenhet mot medierna och fruarna på nära håll – då blev engelska fotbollslandslaget som en cirkus, anser Rio Ferdinand.

Annons
Inför onsdagens VM-kvalmatch mot Vitryssland berättade landslagsbacken Ferdinand om landslagstiden under Sven-Göran Eriksson och efterträdaren Steve McClaren.
– Det var lite som en cirkus, som en show, där det var viktigare vad man hade på sig än hur man spelade fotboll. Det smög sig också in i laget, vi levde som i en bubbla, säger Ferdinand.
Under VM i Tyskland 2006 tillät Eriksson fruarna och fästmöerna att bo i närheten av spelarhotellet i Baden-Baden och spelarna fick röra sig fritt på stan när de var lediga.
– Vi gick på stan, familjerna var där också, det var paparazzis överallt och vi och familjerna blandade oss med pressen, säger Ferdinand.
– Jag tycker att vi som lag var lite för öppna och hade för mycket kontakt med familjerna. För att kunna göra sitt bästa måste man kunna fokusera på huvuduppgiften – att spela fotboll.
Ferdinand hyllar nye förbundskaptenen Fabio Capello som har en tuffare ledarstil än Eriksson.
– Killarna uppskattar det, för det är vad de är vana vid från klubblaget.
– Ledningen är väldigt resultatorienterad och Capello vågar säga vad vi gör för fel. Kanske hade vi behövt få höra det tidigare.

Mer läsning

Annons