Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenning sjunger för sin döde bror

Från ingenstans till lågoddsare i Melodifestivalen. Linus Svenning hotar favoriterna Yohio och Helena Paparizou. Låten "Bröder" är en hyllning till hans döde bror.

Okände Linus Svenning har den stora snyftaren i årets Melodifestival. Bidraget "Bröder" är skrivet av den flerfaldigt schlagervinnande låtskrivaren Fredrik Kempe. Det är en storslagen grabbarna-grus-ballad som garanterat kommer att knipa åt om tv-tittarnas hjärtan.

Fredrik Kempe fick upp ögonen för Linus Svenning när han såg honom på Youtube, mejlade på Facebook och några månader senare var "Bröder" inspelad och antagen till Melodifestivalen.

– Låten är skriven till min bror som gick bort för cirka tre och ett halvt år sedan nu, det är en väldigt emotionell låt, säger Linus Svenning.

Från att ha gått under det tveksamt smickrande epitetet "Youtube-fenomen" kan Linus Svenning nu kalla sig favorit i Melodifestivalens första deltävling. På onsdagen fick press och vadslagningsfirmor höra bidragen och Svennings odds störtdök. Linus Svenning hymlar inte med att han vill till final.

– Jag bryr mig inte så mycket om vilken placering jag kommer att få men det hade varit riktigt najs att komma till finalen. Men det är helt upp till svenska folket, det är ingenting jag kan ändra på.

Medan sångaren framför "Bröder" visas bilder från hans och broderns uppväxt på skärmar i scenens bakkant. Linus Svenning är säker på att hans bror hade varit "svinglad och jättestolt" om han hade kunnat se framträdandet. Men det tar på krafterna att sjunga "Bröder".

– Jag blir tvungen att tänka på alla glada minnen, men det är ändå väldigt svårt att inte tänka mycket på det hemska.