Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven Josefsson

/

Sven Josefsson Myssjö, n’ Sven i Josefs, har avlidit i en ålder av 100 år.

Annons

Han föddes på gården Gudmunds i Ångron där han växte upp med mor, far och två syskon.

Han började som ung att arbeta på gården och i skogen, i 20-årsåldern startade pappa en lanthandel i Ångron som han drev fram till dess att rörelsen övertogs av hans far Josef Andersson.

Pappa startade då en droskrörelse som han drev i många år och den överläts till sonen under 1970-talet. Många är de barn från bygden som åkt skolskjuts med vår pappa till Myssjö och Oviken.

Pappa gifte sig 1941 med Margit Grundahl från Myssjö som han träffat 1932, de bosatte sig i Långsved där de senare övertog familjegården efter Svens far. I början av 1950-talet byggde de ett nytt hus på gården med plats för de fyra barnen. Det dagliga arbetet bestod förutom droskrörelsen även av jordbruket, Sven ville alltid pröva på nya saker, han var en mångsysslare.

När så småningom barnbarnen kom blev det mycket att stå i men tid fanns alltid för att hjälpa till med barnpassningen. 1988 flyttade mamma och pappa till gården i Ångron, där fick de med tiden hjälp från hemvården och även av yngsta dottern och sonen med familjer.

De kunde bo kvar hemma ända till 2005 då de flyttade till äldreboendet Fjällglimten i Myrviken som blev deras nya hem.

Pappa blev änkeman 2008 och då blev det ensamt för honom efter att ha levt ett långt liv tillsammans med mamma. Pappa trivdes trots detta mycket bra med sitt boende och uppskattade personalen mycket.

Hans önskan att få uppleva sin 100-årsdag gick i uppfyllelse den 10 september 2009, då alla barn med familjer var med och uppvaktade, även många grannar och vänner kom för att fira honom.

Pappa somnade in stilla på Fjällglimten två månader efter sin 100-årsdag, han efterlämnar som närmast sörjande sina barn Anna-Britt, Inga-Lill, Sven-Göran och Elin med familjer.

Barnen med familjer

Mer läsning

Annons