Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven-Göran Ekqvist

/

Annons

Vår pappa var den bästa pappa man kan ha. Han var väldigt social och omtänksam och ställde alltid upp för alla. Alltid mån om oss andra och ville att alla skulle ha det bra. Han var en väldigt omtyckt person och hade otroligt mycket vänner och bekanta. Matlagning var hans stora passion. Att äta och laga mat och bjuda nära och kära var nåt han gärna gjorde.

Han levde ett väldigt aktivt liv där familjen stod i centrum. När vi var barn kånkade han runt med familjen på både charterresor till varmare länder och husvagnssemestrar i Sverige. Vintrarna tillbringade vi i husvagnen i Gräftåvallen där vi åkte slalom eller gick på tur till någon grotta som pappa grävde. Han var alltid lika glad och gjorde allt för att vi skulle ha det så roligt och så bra som möjligt.

Svänglingen var hans smultronställe, där älskade han att vara. Bastu och bad i tunnan var favoritsysslor. Dit tog han ofta med hunden Mozart som var ett kärt sällskap.

Pappa älskade att fiska både på sommaren och på vintern. GV-pimpeln var en årlig tradition där han var en stolt värd. Även fiskeföreningen MDFF låg honom varm om hjärtat.

Han hade bråttom att få träffa mågarna och välkomna dem i familjen. Vi hade inte känt dem i många dagar innan de skulle följa med till Svänglingen och träffa sin svärfar.

60-årskalaset firades även det i Svänglingen och då fick pappa också tillkännage att han skulle bli morfar. Pappa var världens stoltaste morfar. Han var så lycklig när han hämtade Neoh på dagis och de gick hand i hand hem och när han drog Elias i barnvagnen eller satt och myste med honom i knät. Han ville så gärna ta med småpojkarna på äventyr, men nu får han vaka över dem och oss istället.

Trots att han de sista åren kämpade mot sjukdom fortsatte han vara lika positiv, glad och social.

Pappa lämnar ett oerhört tomrum efter sig och vi saknar honom så det gör ont.

Sov gott pappa!

Småflickorna

Jennie och Jessica

Mer läsning

Annons