Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sven Ernqvist

Sven har efter en tids sjukdom stilla insomnat på Östersunds sjukhus.

Annons

Han hade fram tills för två år sedan dock begåvats med god hälsa och har aldrig tidigare behövt anlita sjukvården.

Sven föddes 1932 i Lit och växte upp tillsammans med sina föräldrar och sin syster på den gård där han har bott större delen av sitt liv. Han bodde även en period i Lillsjöhögen och Häggenås.

Sin yrkesbana inledde han i ungdomen med att hjälpa till i sin farfars och fars smedja. Den hade vid den tiden byggts ut och innefattade nu även en bilverkstad. 1957 byggdes en ny och modern bilverkstad som också var bensinstation. vilken han drev tillsammans med sin far fram till dennes bortgång 1972.

I slutet av 60-talet genomgick Sven en företagarutbildning vid SHI i Härnösand. Han drev sitt företag framgångsrikt fram till sin pensionering 1996, då verksamheten överläts till nästa generation.

Sedan drev han en traktorfirma i mindre skala och skötte bland annat snöröjningen i området tills för ett år sedan.

På sin fritid ägnade han sig gärna åt sitt båtintresse och var en välkänd profil ute på älven på somrarna. 1968 blev han medlem i Lits Lions club i vars verksamhet han visade stort engagemang. Klubben bildades året innan, så han var vid sin bortgång en av dem som varit med längst tid.

Han var på senare år även engagerad i brogruppen i Lit som arbetar hårt för att den gamla uttjänta bron ska ersättas med en ny.

Han värnade alltid om de sina och missade aldrig någon familjehögtid. Ofta och gärna umgicks han med familjen i den sommarstuga han uppförde i början av 60-talet.

Sven efterlämnar sin sedan många år vän Ingrid samt sina fem barn med familjer.

Barnen