Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven Eriksson

/

Sven Eriksson, har avlidit i en ålder av 90 år.

Annons

Han var född i Funäs, Myssjö, som ett av åtta syskon. 1929 flyttade familjen till ”Oljans” i Ångron. Vid 15 års ålder tog Sven tjänst hos Jakob Jakobsson, Ångron som hjälpsågare, där han jobbade i två år. Sven köpte cirkelsågen som drevs med råoljemotor, det arbetet sysslade han med i största delen av sitt liv. Han flyttade runt i bygden och sågade åt bönderna. Han flyttade även sågen till Hedeviken där han jobbade ”treskift.” Sven jobbade även som skogshuggare bland annat i Svartåsen och Ångrobodarna.

Han var älgjägare, och jagade älg tillsammans med sin bror Manfred i Halåsen. Hans älghund var en finnspets som han värnade mycket om, Sven var en stor djurvän.

Han var också mycket musikintresserad och var med i Myssjö/Ovikens manskör, han har sjungit in flera band med gamla musikstycken. När vi samlades då sjöng och spelade vi ihop, han sjöng ofta ”Du ska ha tack för de stunder du gav mig, din vän.” Idrott och friluftsliv var också ett stort intresse, samt hans stora hobby att samla på gamla mynt. Samlingspunkten för ungdomarna i bygden var i ”Oljans”, där var man alltid välkommen.

1958 träffade Sven Ingrid Olsson och flyttade till Skavbränna där han bedrev han skogs- och jordbruksskötsel. Han fick även två bonusbarn, Kristina och Urban.

År 1990 flyttade Sven samman med Annabritt Brodin i Trångsviken. Efter hennes död flyttade han till pensionärsboende i Trångsviken, där han trivdes bra tack vare god omvårdnad, det är vi tacksamma för. Sista tiden av sitt liv bodde han i Hällebo, Offerdal.

Sven var en mycket givmild, godhjärtad, positiv och glad person. Han lämnar ett stort tomrum efter sig, men också många glada och ljusa minnen.

Mer läsning

Annons