Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sven-Erik Edenström

Två stora män gick bort i dag sade en nära vän, Sven-Erik och Nelson Mandela.

Det var på Sven-dagen den 5 december. För oss i familjen blev det så påtagligt sant mitt i allt det sorgliga eftersom det uppstod ett enormt tomrum efter pappa. Han var och är en stor man i våra ögon.

Hans mest utmärkande drag var att han brydde sig om och månade om, inte bara familjen, utan även andra människor som kom i hans väg. Han var genuint intresserad av andra människor och kulturer och hade en nyfiken själ. Han kunde inleda ett samtal med i princip vem som helst, var som helst och att personen i fråga inte pratade svenska var absolut inget hinder. Han lyckades alltid, på något sätt göra sig förstådd. Med börsmålet kommer man långt, var hans devis.

Hembygden med människorna, skogen och naturen var honom kär. I dessa byar hjälps man åt med det mesta och pappa såg det som en självklarhet att hjälpa till med diverse göromål för bygdens bästa. Han var även kyrkligt och politiskt engagerad under lång tid.

Att få uppleva nya saker stod högt på hans och mammas lista. De gjorde slag i saken och planerade för att tillbringa den här vintern och sina respektive 80-årsdagar på Cypern. Trots att de skulle få uppleva värme och sköna bad där i stället för snö och kyla så vet vi en sak som han skulle ha saknat mycket. Bastbadandet i Rätan på fredagarna med de andra herrarna. Det var veckans höjdpunkt.

Ytterligare ett drag var händighet och en stor portion uppfinnaranda. Han hittade lösningar på det mesta och var klurigare än de flesta. Han såg det som en utmaning att laga trasiga saker och att hitta lösningar på problem, vad det än kunde vara.

Pappas blygsamhet skulle säkert ha bidragit till att han muttrat över den här texten om han funnits här vid vår sida.

Vår pappa lämnade oss alldeles för tidigt. Det fanns så mycket mer att göra och uppleva tillsammans med oss i familjen och andra nära och kära. För oss närmaste kommer han alltid att vara en stor man med ett stort hjärta.

Han har lämnat oss, men inte för alltid. Vi ses igen någon annanstans.

Gunnel, Ann, Britt, Thomas och Marie, Susanne och Johnny, barnbarn och barnbarnsbarn