Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sven-Eric Nilsson

Sven-Eric Nilsson, Hede, har hastigt lämnat oss i en ålder av 75 år.

Han föddes i Ringsta, Lit och växte upp som äldst av fyra syskon och gick så småningom verkstadsskolan i Östersund och utbildade sig till svetsare.

I början av 60-talet började han jobba för Vattenfall vid Ångermanälvsarbetena vid Stalonbygget. Där träffade han Ulla från Saxnäs som sedermera blev hans fru. De gifte sig 1964 och flyttade till Hede där Sven-Eric blev en av de första som anställdes på Hemek där han blev kvar till pensioneringen.

Sven-Eric och Ulla fick tre barn, Carina som bor i Umeå, Ulrika i Österrike och Niklas som bodde i Göteborg. En ofattbar sorg drabbade familjen för sex år sedan – även då en påskhelg – när Niklas hastigt dog vilket lämnade djupa ärr i själ och hjärta hos oss alla.

Familjen flyttade till ett eget hus och bodde där i många år tills Ulla och Sven-Eric gick skilda vägar. Sven-Eric träffade så småningom en ny livskamrat, Louise, som han flyttade ihop med och de gjorde bland annat många resor tillsammans.

Ulla och Sven-Eric började dansa folkdans i Hede 1965. Han var en friluftsmänniska som åkte mycket skidor och han tävlade bland annat i Flyktingloppet. Han gick också Borgsjön runt flera gånger med sin syster och även med Niklas någon gång. Apropå skidor var han med i ett gäng som varje vår tillbringade en vecka i Ljusnedal och åkte skidor och hade trevligt på karlars vis. Det var för övrigt 20-årsjubileum i år. Sven-Eric motionerade också genom fjällvandring och bärplockning. Han deltog även i en så kallad bastuklubb, där ett antal herrar badat bastu varje vecka sedan 70-talet.

Som medlem i PRO var han mycket aktiv, dels i styrelsen, dels med boule och vattengymnastik. En dag i veckan när vädret tillät, gick några herrar från PRO, däribland Sven-Eric, ut och med rullstolsburna personer som bor på Hedegården.

Den sista julen och nyåret fick han i alla fall uppleva tillsammans med oss alla.

Han lämnar ett stort tomrum efter sig inom PRO, men naturligtvis mest inom familjen samt släkt och många vänner.

Barnbarnet Elin tycker att det blir tomt utan morfar.

Familjen