Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveket mot länets fiskare

Jag var härom dagen in på Sveriges fiskevatten-ägareförbunds hemsida och läste där en artikel om att man beslutat en ny organisation och nya avgifter.

Efter att ha granskat detta närmare är slutsatser jag kan dra av detta att denna nya modell kommer att innebära en katastrof för fiskevårdsområdesföreningarna (fvof) i Jämtland-Härjedalen. Detta eftersom den reella makten för den gemensamma verksamheten inom fiskevattenägareförbundet i Jämtland kommer att flytta till Stockholm. Detta då fvof inte längre kommer att vara anslutna till länsförbundet utan direkt anslutna till riksförbundet.

Härigenom kommer riksförbundet att ta merparten av våra, fvof:as, medlemsavgifter. Kvar för verksamheten i länet blir bara småpengar.

Utifrån detta tänker de sig sedan att länsförbundet skall få söka pengar för den verksamhet som det skall bedriva och detta skall styrelsen för riksförbundet besluta om! Så makten över våra pengar i länet flyttas bort från Jämtland-Härjedalen.

Man kommer även att höja medlemsavgifterna rejält och ta en stor del av de pengar som vi i fvof drar in och nyttjar till landsbygdens fromma. Det kommer att bli mycket pengar som skall flyttas över från landsbygden i Jämtlands län till riksförbundet.

Det värsta av allt med det hela är att vårt eget länsförbund i Jämtland-Härjedalen har gått med på detta förslag och därigenom sålt ut vår egen bestämmanderätt över fisket i Jämtland-Härjedalen!

Jag finner efter detta svek mot oss ingen annan lösning än att vår fvof, där jag sitter som styrelseledamot, måste gå ur förbundet.

Funktionär

i fiskevårdsområde

.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel