Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svegsbor strandsatta i Sri Lanka

Vulkanutbrottet på Island ställer till det när det gäller flygtrafiken. Just nu är elva personer från Sveg strandsatta i Sri Lanka.

– Det är bara att gilla läget. Det är tur att vi har hjälpsamma vänner och grannar som hjälper till där hemma, säger Emil Jonasson.

Det är kaos när det gäller flygtrafiken runt om i världen med inställda flyg.

Några som drabbats av det är ett sällskap på elva Svegare som för en tid sedan åkte ned till Sri Lanka på en semesterresa.

Men nu är man så att säga strandsatta på ön.

– Vi sitter nu fast här nere på obestämt tid utan att egentligen veta när vi kan resa hem. Men tack vare BBC och internet kan vi följa med ganska bra vad som händer, säger Emil Jonasson försökt kontakta flygbolaget men det är långa telefonköer och det är svårt att få något besked om vad som ska hända.

När och hur de ska ta sig hem är ännu så länge osäkert men enligt Emil så är det bara att gilla läget och avvakta vad som händer med flygtrafiken.

– Det är tur att vi har hjälpsamma anhöriga, vänner och grannar som hjälper till med allt där hemma för vi har ju alla väntande husdjur, säger Emil som hoppas det löser sig inom en snar framtid.